Tony Clark, vd på branschorganisationen Avfall Sverige
  • nyhet
  • Kompetensförsörjning
  • Validering
25 februari 2022

Rätt kompetens på rätt plats

Rätt kompetens på rätt plats är en viktig förutsättning för Avfall Sveriges medlemmar i deras arbete mot visionen “Det finns inget avfall”, där jordens resurser sparas, inget onödigt konsumeras och allt kommer till optimal nytta.

Avfall Sverige insåg tidigt att nationella yrkesprofiler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och validering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. var något som saknades hos många av deras medlemsföretag. De förstod att verktygen var viktiga vid rekrytering, men också för att vidareutveckla medarbetare.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här berättar Tony Clark, vd på branschorganisationen Avfall Sverige, att validering bidrar till att höja statusen för olika yrkeskategorier och för branschen som helhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på att veta mer? Ta en enklare väg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tony Clark deltog på den nationella konferensen kring yrkesprofilering och validering. Konferensen riktade sig till dig som arbetar med strategisk kompetensförsörjning och rekrytering. Den bjöd på både inspiration och verktyg för att utveckla en mer inkluderande kompetensförsörjning. Läs mer om konferensen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 25 februari, 2022 | Senast uppdaterad: 25 februari, 2022

Relaterade nyheter