Päivi Havlund, förbundsdirektör på Gästrike Räddningstjänst. Privat bild
  • nyhet
  • Räddningstjänst
  • Kommunala företag
07 september 2021

Brandman på jobbet-dagen

I dag den 7 september genomförs Brandman på jobbet-dagen. En dag vars syfte är att synliggöra både brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

– Det är inte bara viktigt utan helt nödvändigt med deltidsbrandmän. De är helt oersättliga och arbetar för medborgarnas trygghet vid sidan om sina ordinarie arbeten. Även deras familjer ställer upp eftersom partnern blir låst vid beredskap och då får familjen även ta större ansvar för hem och barn och kan bli väckta av larm. Deltidsbrandmännen har god lokal kännedom och är väldigt engagerade, kompetenta och lojala, berättar Päivi Havlund, förbundsdirektör på Gästrike Räddningstjänst.

Vad gör ni för något för att uppmärksamma dagen?

– Deltidsbrandmännen har möjlighet att bära Gästrike Räddningstjänsts kläder denna dag på sin andra arbetsplats och vi kommer att finnas i sociala medier.

Har du något tips till den som är nyfiken på att bli deltidsanställda brandmän hur hen ska göra för att få mer information?

– Mejla oss på vår offentliga adress Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.alternativt kontakta kårchefen på respektive ort.

Brandman på jobbet-dagen är ett initiativ från Räddningstjänstens Riksorganisation för beredskapsfrågor.

Bli deltidsbrandman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Brandman på jobbet-dagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ dagen på sociala medier under #brandmanpåjobbet


Publicerad: 07 september, 2021 | Senast uppdaterad: 07 september, 2021

Relaterade nyheter