null
  • nyhet
  • Ledarskap
09 juni 2021

Kommunala företagens ledarskapsakademi: ”Vi siktar på fysiska träffar i höst”

Vi anser att både digitala och fysiska möten har unika värden vid ledarutveckling och vi förenar det bästa från båda världar i våra program. Vi kombinerar en kvalitativ närvaro på kursgård med innovativ och personlig användning av digitala verktyg. Våra internat sker på Handelshögskolans kursgård Kämpasten i Sigtuna.

– Efter mer än ett år som för många präglats av digitala möten och arbete på distans, längtar många efter utveckling som berör och att ses på riktigt. I höst startar vi många program inom ramen för Kommunala företagens ledarskapsakademi, där de fysiska mötena utgör en kärna för att såväl hjärta som hjärna ska vara med, och att vi ska få till ett erfarenhetsutbyte mellan deltagare på djupet, och en bästa dynamik i mötet mellan deltagare och fakultet, säger Gunnar Westling, rektor för Kommunala företagens ledarskapsakademi, och fortsätter.

– Vi har gjort en mycket noggrann planering för att vi ska kunna genomföra fysiska möten, där vi samtidigt iakttar en försiktighet för att minimera risker kopplat till covid-19. Här nedan beskriver vi några av dessa åtgärder.

Läs mer: Skräddarsydda utbildningar för ledare i kommunala företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi följer rådande rekommendationer och riktlinjer kopplat till covid-19 och anpassar programmen så att de både kan levereras digitalt och med fysisk närvaro.

– På Campus Kämpasten har vi sedan pandemins början varit mycket noga med att följa de restriktioner och rekommendationer som finns. Hög prioritet är både våra deltagares, kunders samt medarbetares hälsa och säkerhet. Det finns ett omfattande tänk kring detta, som har påverkat anläggningen, både i rent fysiska åtgärder, till exempel luftigare möbleringar och plexiglas vid receptionen, men också genom ändrade rutiner för in- och utcheckning, måltidskoncept och motionspass, berättar Margareta Axelsson, direktör på Campus Kämpasten.

Campus Kämpasten har förmånen av att ha stora ytor både inomhus och utomhus som gör att det inte blir trångt.

– Vår inspirerande utomhusmiljö kan också användas för pedagogiska moment. Sedan har de flesta hotellrum en egen access direkt utifrån som innebär att man inte behöver gå igenom trånga korridorer eller åka hiss, säger Margareta Axelsson och fortsätter:

– Det är viktigt med tydlig information till alla inblandade för att skapa trygghet. Vi har dels tagit fram ett dokument som övergripande beskriver våra anpassningar och som skickas ut till deltagarna före programgenomförandet på plats. Samma information finns också på vår externa webb. Vi har också en tät dialog med programteamen, till exempel Gunnar Westling och annan fakultet, i detaljplaneringen av modulernas innehåll för att säkerställa att olika moment kommer att kunna genomföras på ett så säkert sätt som möjligt.

Vi har fått positiv feedback från våra gäster

– Vid varje modulstart kommer någon från anläggningen in och informerar gruppen om vad som gäller och att vi behöver deltagarnas hjälp med att följa restriktioner och rekommendationer. Det är var och ens personliga ansvar att hålla avstånd, vara noga med handhygien och stanna hemma vid minsta symptom. Men vi som anläggning gör allt för att det ska vara enkelt att följa detta, säger Margareta Axelsson och fortsätter:

– Vår erfarenhet är att det har fungerat mycket bra under de perioder vi har haft anläggningen öppen och vi har fått positiv feedback från våra gäster kring detta.


Publicerad: 09 juni, 2021 | Senast uppdaterad: 09 juni, 2021

Relaterade nyheter