null
  • nyhet
  • Sobona
24 maj 2021

”Viktigt att få skratta och ha roligt på jobbet”

Nu välkomnar vi Kristina Hane till Sobona. Kristina kommer att arbete som utvecklingsstrateg på Sobona och hon kommer att fokusera på frågor kopplat till ledning, styrning, organisation och ha ett särskilt fokus inom HR.

Välkommen till Sobona, berätta lite kortfattat om dig själv, vem är du?

– Tackar! Jag är en utpräglad relationsmänniska med stor nyfikenhet. Jag drivs framför allt av lärande och utveckling och helst tillsammans med fler så klart, som både vill och vågar utmana! Det är då det händer, utveckling, kreativitet och innovation! Min passion och det jag brinner för är kort och gott människor och organisationer, berättar Kristina Hane.

Vad har du för bakgrund?

– Närmast kommer jag från Norrtälje kommun där jag haft en roll både som förhandlingschef och HR-direktör. De senaste 15 åren har jag jobbat med arbetsgivarfrågor och med HR på olika sätt. Och så har jag ju ett förflutet som förhandlare inom Pacta innan de blev Sobona.

Vad var det som lockade med Sobona?

– Jag tycker att Sobona bedriver en fantastiskt fin verksamhet och med ett genuint engagemang för våra medlemsföretag. Sedan Sobona bildades för några år sedan har jag nyfiket följt utvecklingen. Det jag har sett är att det finns så mycket drivkrafter som handlar om att synliggöra de kommunala företagen på olika sätt. Det i kombination med att många av de frågor som ligger mig varmt om hjärtat är relevanta för våra medlemsföretag. Bland annat kompetensförsörjning, hållbarhet och digitalisering, säger Kristina.

Vad tar du med från tidigare erfarenheter?

– Oj vad svårt. Jag skulle säga allt mer eller mindre. Men om jag skulle nämna något tror jag att väldigt mycket handlar om att skapa förutsättningar för förändring. Inte minst när det kommer till omställningar och sett till den tid och kontext vi lever i. Jag tänker att det är viktigt att kunna identifiera vilka förflyttningar som behöver äga rum för att komma vidare till nästa steg så att säga. Det kan ligga på en mer strukturell och organisatorisk nivå, likväl som på individ- eller gruppnivå. Och det jag alltid har med mig är hur viktigt det är att få skratta och har roligt på jobbet och att få vara den man är.

Vad kommer du att göra på Sobona?

– Jag kommer främst arbeta med frågor kopplat till ledning, styrning och organisation tillsammans med mina kollegor. Jag kommer att ha ett särskilt fokus inom HR. Det handlar till exempel om kunskap och forskning inom området, men också inspiration och goda möjligheter till nätverkande. I det närmaste ska jag lägga tid på att lära känna verksamheten och våra medlemsföretag och sätta mig in i vilka behov som finns både på kortare och längre sikt.

Finns det något som du är lite extra taggad för?

– Jag personligen tror på en medarbetardriven utveckling där ledarskapet är A och O. Jag vill kunna bidra med metoder och verktyg som handlar om hur verksamheter kan stötta och skapa förutsättningar för förändring och utveckling. Just nu är jag lite extra taggad i det som handlar om ”post corona” och hybriderna av framtidens arbetsplatser. Att organisationer och verksamheter kan ta kloka beslut med hjälp av den kunskap som finns. Det hänger så klart ihop med att vara en attraktiva arbetsgivare.

Finns det något i din jobbvardag som du inte kan vara utan?

– Att få skratta tillsammans lyfter jag gärna igen! Här svarar jag nog mina hundpromenader och att uppkopplingen funkar som den ska! Men snart har vi fiber till vårt 70-tals hus, avslutar Kristina.


Publicerad: 24 maj, 2021 | Senast uppdaterad: 24 maj, 2021

Relaterade nyheter