null
  • nyhet
  • Sobona
20 januari 2021

Sobona förstärker med en opinionsstrateg

Nu har Sobona rekryterat en opinionsstrateg som ska arbeta för att de kommunala företagen är en röst i den politiska debatten. Välkommen Louise Pons Dreifeldt!

Välkommen till Sobona, berätta lite kortfattat om dig själv, vem är du?

– Tack! Jag är en emigrerad skåning och statsvetare med intresse för politik och frågor som påverkar människors vardag.

Vad har du för bakgrund?

– Under flera år har jag arbetat med public affairs, det vill säga strategisk kommunikation och politiskt påverkansarbete, inom exempelvis frågor som rör infrastruktur, trafik och livsmedel. Dessförinnan har jag jobbat med politik, som politiskt sakkunnig, både i regeringsställning och i opposition, berättar Louise.

Vad var det som lockade med Sobona?

– En viktig anledning är Sobonas medlemmar som verkar i verklighetens vardag, i skärningspunkten mellan näringsliv, politik och samhälle. Det skapar helt unika möjligheter och förutsättningar, och jag ser framemot att jobba med frågor som på ett mycket konkret sätt påverkar Sverige både i dag och i morgon.

Vad tar du med från tidigare erfarenheter?

– För att åstadkomma förändring är det viktigt att vara relevant och förstå det politiska landskapet. Med erfarenhet som både mottagare och sändare av opinionsbildning och påverkansarbete har jag en god förståelse för hur politik blir till och hur man får till förflyttningar, säger Louise.

Vad kommer du att göra på Sobona?

– Jag är Sobonas opinionsstrateg, vilket innebär att jag ska arbeta för att de kommunala företagen är en röst i den politiska debatten och hörs och syns i frågor som påverkar verksamheten.

Finns det något som du är lite extra taggad för?

– Fysiska möten! Även om digitala möten funkar väldigt bra, längtar jag tills vi alla får vaccin mot covid-19 och kan ses utanför Zoom och Teams.

Finns det något i din jobbvardag som du inte kan vara utan? Typ kaffe, te eller liknande?

– Bilder på mina barn och Berocca Boost, avslutar Louise.

Publicerad: 20 januari, 2021 | Senast uppdaterad: 20 januari, 2021

Relaterade nyheter