null
  • nyhet
  • Förhandling
23 oktober 2020

​Avtalsförhandlingarna växlar upp

Avtalsförhandlingarna är nu på väg in i slutskedet och förhandlarna träffas intensivt vid alla olika förhandlingsbord. Då arbetet är långt mer komplext än vanligt, på grund av att vi i de flesta av Sobonas branscher ska enas om gemensamma kollektivavtalsvillkor för företagen i branscher där man i dag har fler än ett kollektivavtal.

Förhandlingarna förs i god anda och vi har goda förhoppningar om att nå överenskommelser inom alla branscher under november. Det är dock en hel del som påverkar våra möjligheter att verkligen landa överenskommelser i linje med denna tidplan - parterna på industrin ska enas om ett märke i tid, i ”LAS-frågan” kommer löpande nya utspel och facken har självklart krav de vill ha tillgodosedda. Vi har alternativa planer för att hantera de nya utmaningar vi stöter på och oavsett vad som sker så kommer vi att jobba på intensivt för att landa de nya avtalen så snart som möjligt.

Publicerad: 23 oktober, 2020 | Senast uppdaterad: 23 oktober, 2020

Relaterade nyheter