null
  • nyhet
  • Sobona
25 september 2020

”Proffsig, kompetent och medlemsnära arbetsgivarorganisation”

​Nu är det dags att presentera Johanna Forsberg, förhandlare inom region- och samhällsutveckling samt utbildning. En av tre nya medarbetare på Sobona.

Vad var det som lockade med Sobona?

– Förutom att få arbeta i rollen som förhandlare så uppfattar jag Sobona som en proffsig, kompetent och medlemsnära arbetsgivarorganisation som vill göra sitt yttersta för att medlemmarna ska få så bra stöd och hjälp som är möjligt, berättar Johanna Forsberg.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter?

–Jag tar med mig mina erfarenheter som HR-specialist och kommer fortsätta att följa vad våra medlemmar efterfrågar och behöver, både på kort och lång sikt. För mig har det varit viktigt som HR-specialist att bygga relationer och finnas som det självklara, verksamhetsnära och relevanta stödet, ibland operativt men även strategiskt. Det är en sann förmån att få kombinera olika verksamheters tuffa utmaningar och möjligheter inom det arbetsrättsliga området.

Vi går in i en spännande avtalsrörelse i höst, vad ser du fram emot i den?

– Under 2020 har ingenting varit sig likt. Coronapandemin har påverkat oss alla på ett eller flera sätt. Avtalsrörelsen i höst kommer vara präglat av en tid av omställning och att få vara en del i arbetet att ta fram nya avtal det kommer bli både utmanande och spännande. Framförallt kommer avtalsrörelsen bli en historisk milstolpe i mitt yrkesliv!

Nästa vecka kan ni läsa om vad som lockade Ghazal Hernesten att söka jobbet som förhandlare på Sobona.

Läs även intervjun med Joakim Rydvall, förhandlare inom hälso- och sjukvård samt flygplatser.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 25 september, 2020 | Senast uppdaterad: 25 september, 2020

Relaterade nyheter