null
  • nyhet
  • Sobona
18 september 2020

Sobona förstärker med tre nya förhandlare

Nu är det dags att presentera tre nya medarbetare till Sobona inom förhandling. Först ut är Joakim Rydvall, förhandlare inom hälso- och sjukvård samt flygplatser.

Berätta lite kortfattat vilken bakgrund du har.

– Jag har arbetat som ombudsman/förhandlare på den fackliga sidan i drygt 10 år innan jag kom till Sobona berättar Joakim Rydvall.

Vad kommer du att göra på Sobona?

– Jag kommer att arbeta som förhandlare inom branscherna flygplats och hälso- och sjukvård.

Vad var det som lockade med Sobona?

– Sobona är en arbetsgivarorganisation som befinner sig mitt i samhällsapparaten. Det finns en oerhörd bredd i de olika branschområdena med medlemmar som bidrar till samhällsnytta och ser till att samhället fungerar, vilket känns väldigt spännande och utvecklande att få vara en del av, säger Joakim.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter?

–Som förhandlare vill jag bidra med att ge en god service till Sobonas medlemmar och hitta bra konstruktiva lösningar, att bidra med att saker och ting hanteras på ett korrekt sätt. Det är erfarenheter som jag tar med mig från mina tidigare roller på den fackliga sidan.

Vi går in i en spännande avtalsrörelse i höst, vad ser du fram emot i den?

–Jag tycker att det ska bli oerhört spännande att få vara med i höstens avtalsrörelse på många sätt. Att Sobona dessutom ska teckna ett antal helt nya kollektivavtal är förstås grädden på moset, det är ju en unik chans att få uppleva det på nära håll, avslutar Joakim.

Nästa vecka presenteras Johanna Forsberg, förhandlare inom region- och samhällsutveckling samt utbildning. 

Publicerad: 18 september, 2020 | Senast uppdaterad: 18 september, 2020

Relaterade nyheter