null
  • nyhet
  • Ledarskap
07 juli 2020

Ta ett steg framåt i ditt ledaruppdrag

Ett vässat, kompetent och modernt ledarskap bidrar till moderna organisationer och attraktiva arbetsgivare för såväl medarbetare som ledare. Därför erbjuder vi, tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm Executive Education, Sobonas Ledarskapsakademi.

I dag finns tre program inom ramen för Sobonas Ledarskapsakademi:

  • Det nystartade Ordförandeprogrammet för kommunala bolag, med särskilt fokus på de utmaningar i den särskilda ledarroll som det innebär att vara ordförande i kommunala företag.
  • VD-programmet, som gått i många år, men som vi övertid har utvecklat och finslipat, är till högste tjänsteman, det vill säga VD, förbundsdirektör eller motsvarande.
  • Det tredje programmet är Det strategiska ledarskapet, där målgruppen är chefer direkt underställd vd/förbundsdirektör och som är medlemmar i verksamhetens ledningsgrupp.

Till våren 2021 adderas två ytterligare program, Det nära ledarskapet, för chefer i första linjen, och Utvecklande HR, för HR-chefer och HR-specialister.

– Det unika med alla dessa fem program är att de alla har utvecklats genom noggranna förstudier i dialog med chefer i Sobonas medlemsföretag. I denna dialog har vi särskilt undersökt aktuella utmaningar och utvecklingsbehov för de olika målgrupper och skräddarsytt respektive program efter detta. Det gör att alla dessa fem program är helt unika och har en inriktning specifikt på de verksamheter som finns inom Sobonas medlemsföretag, berättar Gunnar Westling, som är ekonomie doktor med inriktning ledning och organisation på Handelshögskolan i Stockholm Executive Education. Gunnar är även rektor för programmen.

Vad kan man förvänta sig av programmen?

– Att delta i ett program kräver ett engagemang och att man är beredd att både få och ge. I programmen kombinerar vi aktuell forskning inom området, med tillämpningar och erfarenhetsutbyte kring konkreta och utmanande ledarsituationer. Så var beredd på att både utmana dig själv och att få mycket stöd i att ta steg framåt i ditt ledaruppdrag.

Är utbildningarna coronaanpassade?

– Ja. När vi ses fysiskt i programmet sker det med anpassning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi jobbar i luftiga lokaler och använder också naturen som lärorum och för många av våra diskussioner utomhus. Därtill adderar vi digitala moment, särskilt i de två nya programmen, Det nära ledarskapet och Utvecklande HR, som båda till ungefär en tredjedel sker via digitala kanaler, dels som en anpassning till rådande omständigheter, men också för att bidra till hållbarhet genom minskat resande, avslutar Gunnar Westling. 

Läs mer: Sobonas Ledarskaps­akademi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 07 juli, 2020 | Senast uppdaterad: 07 juli, 2020

Relaterade nyheter