null
  • nyhet
  • Kompetensförsörjning
  • Framtid
01 februari 2019

Ny rapport om framtidens medarbetare

Ungdomsbarometern har på uppdrag av Sobona genomfört en studie kring arbetsgivarattraktivitet och kommunala företag.

I en orolig omvärld växer en trygghetssökande generation upp. I ett digitalt tidevarv ligger unga steget före och ur en polariserad samtid uppstår en samhällsengagerad generation som sedan barnsben är uppvuxna med en känsla av att kunna påverka, både som medarbetare och konsumenter. Individualister, javisst, men också medvetna om att många av de utmaningar som vi ställs inför kräver kollektiva lösningar, oavsett om vi talar om klimatkrisen, #metoo eller bara smartare sätt att åka taxi.

På uppdrag av Sobona har Ungdomsbarometern genomfört en studie kring arbetsgivarattraktivitet och kommunala företag. Genom att kombinera data från denna med insikter från Ungdomsbarometerns andra studier har vi tagit fram rapporten Det bästa av två världar – Att attrahera morgondagens medarbetare till kommunala företag som lanserades på vårt frukostseminarium den 31 januari 2019.

Publicerad: 01 februari, 2019 | Senast uppdaterad: 04 maj, 2019

Relaterade nyheter