Per Nordenstam
  • blogginlägg
  • Sobona
  • Per Nordenstam
22 mars 2023

Idag fyller vi fem år!

För fem år sedan, den 22 mars 2018 inträffade det historiska ögonblicket då vi passerade en viktig milstolpe i arbetet med att skapa en ännu starkare arbetsgivarorganisation: Det formella överlåtelseavtalet där före detta KFS överlät sin förening till den nya arbetsgivarorganisationen (före detta Pacta) blev undertecknat och sammanslagningen för att skapa den nya arbetsgivarorganisationen var ett faktum.

Även om det tog några månader innan själva varumärket Sobona föddes hade den nya organisationen skapats. Vi har under de senaste fem åren vuxit in i rollen som en starkare röst för medlemmarna och är idag en unik aktör på arbetsmarknaden. Framför allt har vi lyckats med den enorma bedriften att ena kollektivavtalen för våra elva branscher. I och med släktskapet med SKR (vår föreningsstyrelse är tillika SKR:s förhandlingsdelegation) och en helt medlemsstyrd organisation har Sobona en helt unik position som skapar förutsättningar att skapa framtidskapacitet för medlemsföretagen.

Läs nyheten från den 22 mars 2018 här:

Vår bärande identitet är affärsmässig samhällsnytta och en av våra absoluta förutsättningar för att fortsätta vara relevanta för våra medlemmar är arbetet som sker i aktiva branschråd som består av representanter från medlemsföretagen.

Styrelseordförande Christian Schwartz summerar de senaste fem åren bra i senaste Sobonapodden som släpps idag: ”Att hitta det nya som blir ännu bättre – det tycker jag vi har lyckats med nu när det gått fem år - väldigt bra till och med”.

Vi kommer fortsätta firandet under hela året, inte minst genom att vi nu har lanserat Samhällsbärarpriset med syftet att skapa stolthet och synliggöra våra medlemsföretag. Med priset vill vi visa att ni är nyckelspelare som gör skillnad och skapar ett bättre samhälle varje dag och det delas ut under årets Sobonadagar.

Lyssna gärna till mitt och Christians samtal om Sobona som arbetsgivarorganisation, fusionen, den svenska modellen, kollektivavtal, och samhällsnytta som skapar tillit här: Sobonapodden – avsnitt 10: Per Nordenstam, vd och Christian Schwartz bolagsstyrelsens ordförande.

Per Nordenstam

VD

Populärt just nu

Publicerad: 22 mars, 2023 | Senast uppdaterad: 19 augusti, 2023

Relaterat innehåll