Anna Lirén
  • blogginlägg
  • Ledarskap
08 februari 2023

Med uppdraget att stärka dig och din verksamhets framtidskapacitet

Liksom vi alla hör, matas med och läser om, lever vi i en snabbrörlig, rätt stökig och komplex tid med den gemensamma och nödvändiga uppgiften att ställa om till ett allt mer hållbart samhälle. Och i takt med att omvärlden förändras, vilken den uppenbarligen gör, hela tiden, speglas det direkt tillbaka in i våra verksamheter, oavsett om vi vill det eller inte.

För att nå framgång genom ditt ledarskap, behöver du vara nyfiken, modig och ha en förmåga att driva strategisk utveckling. Samtidigt behöver du bidra till en kultur präglad av medskapande, agilitet i kombination med resiliens. Det här är förstås en balansgång som kan upplevas både spännande och svår. Jag menar därför att ledarskapets betydelse, idag, kanske är viktigare än någonsin.

Som arbetsgivarorganisation ligger det i vårt uppdrag att stärka ledare i kommunala företag i en alltmer komplex arbetsgivarroll och att skapa förutsättningar för framtidskapacitet.

Jag är därför stolt över att Sobona i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm Executive Education erbjuder fyra utbildningsprogram som är skräddarsydda för ledare i kommunala företag.

Genom Kommunala företagens ledarskapsakademi får du tillgång till kvalificerade erfarenhetsutbyten, kunskapsinjektioner, personlig utveckling och ett nätverk som spänner över hela landet från norr till söder.

Säkra din plats och ansök till årets utbildningar med start redan nu i vår!
I mitten av april går startskottet för Utvecklande HR som riktar sig till HR-ansvariga. I början av juni drar vi igång Ordförandeprogrammet i samband med att nya styrelser formar sig nu under våren. Och efter sommaren sker uppstarterna av våra populära utbildningar Det strategiska ledarskapet och Vd-programmet.

Behovet av kompetensutveckling stannar inte upp när det uppstår kriser i samhället, kanske tvärtom. Med det skrivet vill jag uppmuntra dig och dina kollegor eller berörda medarbetare att anmäla er till våra utbildningar.

Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer eller läs mer här.

Anna Lirén
Ansvarig för Kommunala företagens ledarskapsakademi på Sobona

Anna Lirén

Ansvarig Kommunala företagens ledarskapsakademi

Populärt just nu

Publicerad: 08 februari, 2023 | Senast uppdaterad: 20 december, 2023

Relaterat innehåll