Per Nordenstam, vd på Sobona.
  • blogginlägg
  • Ledarskap
  • Omvärld
21 oktober 2022

Tillit och lyssnande i en orolig tid

Som part på den svenska arbetsmarknaden, med en stark värdegrund som bygger på demokrati och frihet ställer vi oss bakom innehållet i TCO/LO/Sacos brev till Irans ambassadör. Till våra vänner och kollegor från Iran vill jag å Sobonas vägnar uttrycka vårt stöd. Vi ser er. Vi hör er. Vi stöttar er. Vi står för ett samhälle som präglas av demokrati, frihet, hållbarhet, utveckling och tillit.

I en orolig tid behövs det goda samtalet. Överallt på alla arbetsplatser, i fikarum och i våra möten förenas vi i vardagen. När verkligheten tränger sig på, med världshändelser som kriget i Ukraina och oroligheterna i Iran präglas våra samtal ibland av oro. Vad kan vi tillsammans göra för att stötta varandra? Vad behöver du och jag som arbetskollegor tänka på? Oftast räcker det med att bara finnas där och lyssna. Som medmänniska, kollega eller chef. Att ge en liten stund av sin tid och se människan bortom arbetsuppgiften eller projektet.

Till alla våra vänner och kollegor från Iran vill jag å Sobonas vägnar uttrycka vårt stöd. Vi ser er. Vi hör er. Vi stöttar er. Vi står för ett samhälle som präglas av demokrati, frihet, hållbarhet, utveckling och tillit. Grundläggande och alldeles självklart kan vi tycka. Tyvärr är det värden som vi behöver värna och stå upp för varje dag och påminna oss själva om att inte ta för givet.

TCO, LO och Saco har i veckan tillsammans gått ut med ett brev till Irans ambassadör i Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Som part på den svenska arbetsmarknaden och med en stark värdegrund som bygger på demokrati och frihet ställer vi oss bakom innehållet i detta brev.

Per Nordenstam, vd Sobona – Kommunala företagens arbetsgivarorganisation

Populärt just nu

Publicerad: 21 oktober, 2022 | Senast uppdaterad: 21 oktober, 2022

Relaterade nyheter