Per Nordenstam, vd på Sobona.
  • blogginlägg
  • Validering
  • Kompetensförsörjning
23 november 2021

Varför är frågan om validering så viktig?

Varför är frågan om validering så viktig? Mitt svar är att vi har 1100 medlemsföretag och inom alla våra 12 branscher är kompetensförsörjningsfrågan prioriterad.

Tredje upplagan av Valideringskonferensen har precis genomförts med nästan 550 anmälda och ett fantastiskt program. Vi visar tillsammans på nyttan för individ, företag, region/kommun och hela samhället. För er som inte kunde delta kommer vi att tillgängliggöra föreläsningar, dokumentation och material i efterhand.

Varför är frågan om validering så viktig? 

Mitt svar är att vi har 1100 medlemsföretag och inom alla våra 12 branscher är kompetensförsörjningsfrågan prioriterad. Vi har tillsammans tagit fram en verktygslåda som hjälper arbetsgivare att bygga en systematik och struktur för att kartlägga, bedöma och erkänna det kunnande som en person besitter, oavsett hur kunskaperna förvärvats. Insikten om att det inte kommer ut ”färdiga” medarbetare på arbetsmarknaden är så viktig. Lärande, handledning och bedömning på arbetsplatsen blir centrala delar för arbetsgivare i sin kompetensförsörjning. Det vi lär oss kontinuerligt i arbetslivet och på arbetsplatsen måste värdesättas så att även dessa kunskaper får en gemensam kvalifikation och värdering. Det är med stolthet och glädje jag ser att det börjar röra på sig, att allt fler ser värdet och använder de verktyg som finns Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och att vi på Sobona ligger i framkant i att kunna erbjuda våra medlemmar stöd i detta arbete.

Nästa stora mötesplats vi planerar är Ledarskapsdagen den 10 december Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Varmt välkommen att ladda inför helgen tillsammans med oss genom en inspirerande eftermiddag fylld med kunskapsdelning, samtal och djupdykning i forskning med fokus på hur vi kan leda våra organisationer på ett framgångsrikt sätt in i framtiden. Jag hoppas vi ses (digitalt) då!

Per Nordenstam, vd

Populärt just nu

Publicerad: 23 november, 2021 | Senast uppdaterad: 23 november, 2021

Relaterade nyheter