Gunnar Westling, rektor för Kommunala företagens ledarskapsakademi och Anna Lirén, ansvarig för Kommunala företagens ledarskapsakademi. Foto: Fredrik Berglund.
  • blogginlägg
  • Kompetensutveckling
  • Ledarskap
  • Kommunala företag
16 april 2021

Nu lanserar vi Kommunala företagens ledarskapsakademi!

Vi vet att god styrning, ett modernt ledarskap och välmående organisationer är nyckeln till framgång. Just därför har vi skapat Kommunala företagens ledarskapsakademi. Ledarskapsakademin drivs av Sobona, i ett nära och dynamiskt samarbete med Handelshögskolan i Stockholm Executive Education.

Idag lever vi i en värld som kanske är mer oförutsägbar än någonsin tidigare. Det är en komplex tid som påverkas av allt från tekniska framsteg och en åldrande befolkning till klimatförändringar och en nyckfull pandemi. Att i detta läge kastas mellan hopp och förtvivlan är naturligt. Samtidigt har det sista året givit många bevis på en stark robusthet och att förändring verkligen är möjligt. 

Dessa omständigheter ställer vårt samhälle på prov – och här spelar de kommunala företagen en huvudroll. I takt med att omvärlden förändras och komplexiteten ökar speglas detta även direkt i våra verksamheter. För att vara framgångsrik behöver du som ledare vara innovativ och driva förändring, samtidigt som du ska bidra med stabilitet och långsiktighet. Vi menar därför att ledarskapets betydelse är viktigare än någonsin.

De kommunala företagen är extra intressanta med sina verksamheter – i gränslandet mellan offentlig och privat, mellan kund och invånare. Ni, våra medlemmar, bidrar till en positivt hållbar samhällsutveckling och levererar tjänster som ett fungerande samhälle måste ha. Samhällsnyttan skapar livskvalitet, stolthet, och får vardagen att fungera oavsett var i landet vi bor.

Vi vet att god styrning, ett modernt ledarskap och välmående organisationer är nyckeln till framgång. 

Just därför har vi skapat Kommunala företagens ledarskapsakademi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ledarskapsakademin drivs av Sobona, i ett nära och dynamiskt samarbete med Handelshögskolan i Stockholm Executive Education.

Oavsett om du är ordförande, vd, strategisk chef, första linjens chef eller HR-ansvarig är du en oerhört viktig pusselbit för att din organisation ska bli ännu bättre. Våra utbildningar är skräddarsydda för dig som ledare i kommunala företag och präglas av nyfikenhet, utveckling och ett dynamiskt möte mellan forskning och praktik. Utbildningarna har utvecklats under många år genom förstudier, medlemsdialoger, omvärldsanalys och forskning. Utbildningarna har genomgående goda betyg från tidigare deltagare.

Genom Kommunala företagens ledarskapsakademi kommer du tillsammans med andra erfarna ledare diskutera och lära kring utmaningar i de företag och verksamheter som ni gemensamt representerar. Vi skapar en trygg och nyfiken lärmiljö där deltagargruppens erfarenheter tillsammans med de perspektiv och verktyg som presenteras direkt kan tillämpas i din vardag, i den verksamhet där du verkar.

Vi anser att både digitala och fysiska möten har unika värden vid ledarutveckling och vi förenar det bästa från båda världar i våra program. Vi kombinerar en kvalitativ närvaro på kursgård med innovativ och personlig användning av digitala verktyg. Våra internat sker på Handelshögskolans kursgård Kämpasten i Sigtuna. Fram till och med 30 juni 2021 hålls våra program digitalt.

Vi som leder Kommunala företagens ledarskapsakademi, med en stor portion glädje och stolthet, heter Anna Lirén och Gunnar Westling. Anna arbetar på Sobona och är ansvarig för Kommunala företagens ledarskapsakademi. Gunnar är Ekonomie Dr vid Handelshögskolan i Stockholm Executive Education. Gunnar har rollen som rektor och är även programledare för några av våra utbildningar.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor!

Vi ser fram emot att höras och ses,
Anna och Gunnar

Kontakt: anna.liren@sobona.se och gunnar.westling@exedsse.se

Du hittar mer information om alla utbildningar här:www.sobona.se/ledarskapsakademi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 16 april, 2021 | Senast uppdaterad: 16 april, 2021

Relaterade nyheter