handskakning
  • arbetsgivarinfo
  • Avtal 2024
28 mars 2024

Branschavtal inom fem branscher (BÖK) förlängs

Förhandlingarna om nya branschöverenskommelser med AkademikerAlliansen och Allmän Kommunal Verksamhet (AKV) för branscherna Besöksnäring och kulturarv, Energi, Fastigheter, Flygplatser och Vatten och miljö är nu inne i sitt slutskede. Avtalen som löper ut den 31 mars kommer att förlängas.

- Vi har enats med motparterna om att förlänga avtalen, men vi har goda förhoppningar om att snart bli klara. Den 31 mars då avtalen löper ut infaller mitt under påskhelgen, vilket gör att vi behöver ytterligare lite tid på oss, säger John Nilsson, förhandlingschef på Sobona.
 
Vad innebär detta för er som arbetsgivare?  
Förlängningen innebär i praktiken inga förändringar utan avtalen fortsätter gälla precis som tidigare. Ni behöver fortsatt avvakta med att slutföra löneöversynen för tjänstemännen tills dess att avtalen är klara.

Denna information gäller för samtliga branscher som omfattas av Branschöverenskommelserna (förutom Trafik), det vill säga: Besöksnäring och kulturarv, Energi, Fastigheter, Flygplatser samt Vatten och miljö.

För mer information om löneöversynen gå in på Löneguiden:

Kontakta oss

Ring vår servicetelefon helgfria vardagar 09.00-12.00 på 08-452 75 20 eller mejla kontakt@sobona.se

Populärt just nu

Arbetsgivarguiden

Via Arbetsgivarguiden hjälper vi dig att hitta rätt svar på dina frågor utifrån ditt medlemskap och dina kollektivavtal.

Gå till Arbetsgivarguiden

Våra utskick

Missa inte nyheter, inspiration och information från oss! Läs mer om våra utskick och hur du kan prenumerera på dem här.

Prenumerera på våra utskick
Publicerad: 28 mars, 2024 | Senast uppdaterad: 31 mars, 2024

Fler nyheter