Per Nordenstam blir VD för Sveriges nya arbetsgivarorganisation

2017-12-28

Per Nordenstam har utsetts till VD för den nya arbetsgivarorganisationen som bildas genom sammanslagningen mellan KFS och Pacta. Per har mångårig erfarenhet som kommundirektör och en bakgrund från flera ledande befattningar inom den kommunala sfären.

– Det känns fantastiskt spännande att få förmånen att vara med och forma framtidens arbetsgivar­organisation. Med min erfarenhet som kommundirektör hoppas jag kunna bidra till bland annat fortsatt starkt medlemsfokus när vi nu genomför den gemensamma resan för att vara det självklara valet för samhällsnyttiga företag. Attraktivitet, effektivitet och hållbarhet är värdeord i mitt ledarskap, det är som jag ser det passande hörnstenar i kännetecknet ”Affärsmässig samhällsnytta”. Jag ser fram ser fram emot att få leda resan, säger Per Nordenstam.

Per Nordenstam är idag kommundirektör i Håbo kommun och innan dess har han bland annat varit kommundirektör i Norrtälje kommun, regionutredare inom Landstinget Uppsala Län samt kommunchef i Tierps kommun.

– Vi är stolta och glada över att vi nu är framme med rekryteringen av ny VD. Per kommer med sin gedigna bakgrund som ledare och med sitt stora nätverk inom kommunvärlden att vara rätt person att axla det viktiga uppdraget att föra samman två arbetsgivarorganisationer till en och skapa en starkare röst för samhällsnyttiga företag i Sverige, säger bolagsstyrelsens ordförande Sylvia Michel.

– Det är glädjande att vi nu har utsett organisationens första VD och vi ser fram emot att tillsammans med Per lyfta den nya arbetsgivarorganisationens värden hos våra medlemmar. Nu skriver vi historia på arbetsgivarmarknaden, säger föreningsstyrelsens ordförande Ulf Olsson.

Per Nordenstam tillträder som vd för den nya arbetsgivarorganisationen senast den första april 2018.

För mer information kontakta:

Sylvia Michel, ordförande för bolagets styrelse, tel: 070-266 58 50, sylvia.michel@kraftringen.se

Pacta och KFS går samman från den 1 januari 2018 och visionen är att samla den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige i en gemensam arbetsgivarorganisation som stärker de kommunala företagens konkurrenskraft. Tillsammans utgör de båda organisationerna det självklara valet av arbetsgivarorganisation som levererar bästa möjliga service till de cirka 1100 medlemsföretagen med drygt 90 000 anställda i hela landet. Läs mer på www.pacta.se eller www.kfs.net