Sobona i Almedalen

Just nu i Almedalen: Samhällsbygge 2030 - från hållbarhetsvision till verklighet

Onsdagen den 3 juli är det dags för Sobonas och Kairos Futures seminarium Samhällsbygge 2030 - från hållbarhetsvision till verklighet. Seminariet webbsänds och går att följa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.:

Under seminariet presenterar vi en helt ny studie som genomförts av Kairos Future på uppdrag av Sobona som visar att svenska folket otåligt väntar på förändringar. De vill se konkreta saker hända inom hållbarhetsområdet. Men vad och vilka väntar de på? Vilka är det som kan ta Sverige in i en ny lång vår? Och är alla med på tåget? Utifrån studiens insikter presenteras framgångsnycklar för att göra stora hållbarhetsvisioner till verklighet oavsett om det gäller företag och organisationer eller samhället i stort.

Seminariet blir startskottet för en stor satsning som handlar om att belysa de kommunala företagens betydelse för samhället. Hela satsningen går under namnet Samhällsbygge 2030 och genom den sprider Sobona kunskap om de kommunala företagen och stärker deras attraktionskraft och position. Välkommen!

Tid och plats

När: 08.30–09.30 den 3 juli
Var: Teaterskeppet, Kajplats 10, Visby

Medverkande

• Ardalan Shekarabi, civilminister, Finansdepartementet
• Sigrid De Geyter, vd, Uppsala Vatten och Avfall AB
• Veronica Magnusson, förbundsordförande, Vision
• Jörgen Hermansson, president Södra Building Systems