Luleå Energi öppnar dörrarna för nya rekryteringsvägar

2018-09-05

I arbetet med att hitta nya vägar för rekrytering har Luleå Energi uppnått många positiva effekter och kommit långt i att möta framtidsutmaningarna att hitta rätt kompetenser. I grunden handlar det om att hela verksamheten genomsyras av ett inkluderande förhållningssätt och att riva språkbarriärerna. Anneli Sjömark, vd på Luleå Energi delar med sig av sina bästa råd:
– Sätt mål, ge inte upp, låt det ta några år, avsätt resurser och sök olika typer av hjälp. Det vi valde var bland annat Sobonas handledarutbildning.

Genom Sobonas verktyg för inkluderande kompetensförsörjning såsom handledarutbildning med språkmodul har Luleå Energi hittat nya vägar att hitta framtidens medarbetare.

– Vi är en del av den affärsmässiga samhällsnyttan och vi ska bidra till att bygga samhället och göra det på ett sätt som synkar med våra medarbetare, kunder och med ansvar för en god ekonomi. Kompetensförsörjningen är avgörande i detta och genom att öppna dörrarna för alternativa rekryteringsvägar tar vi ansvar för en långsiktigt hållbar verksamhet, säger Anneli Sjömark.

HR-strategen Linn Wallo menar att inkluderande kompetensförsörjning ger så mycket tillbaka till såväl verksamheten som individen:

– Belöningen med att arbeta på det här sättet är att det är så fruktansvärt roligt, det ger väldigt mycket och krossar fördomar. Jag känner mig lycklig när jag går till jobbet.

Ta del av och inspireras av Luleå Energis arbete med strategisk kompetensförsörjning, möt Enas Al-Nuaimi, systemingenjör och Yasser Mahmood, elkraftsingenjör som genom handledning och språkstöd fått jobb på Luleå Energi. Lär av handledarna och Luleå Energi och ta del av filmen här:

Mer information

Sobona erbjuder medlemsföretagen stöd inom kompetensförsörjning med flera verktyg bland annat Handledarutbildningar som anordnas på ett flertal platser runtom i landet, läs mer och anmäl dig här:

Gå till Pacta Gå till KFS

Fler verktyg

Ta del av alla våra verktyg här