Header

Bakgrund yrkesprofiler

Utgångspunkten för branschen personlig assistans är den starka kopplingen till LSS-lagstiftningen och brukarens rätt att välja. Detta skapar särskilda utmaningar för branschen när det gäller kompetensförsörjning.

Det skapar också utmaningar för arbetsgivaren med ett kollektivavtal som i delar klart skiljer sig från andra kollektivavtal på arbetsmarknaden.

Yrkesprofilerna utvecklades under 2020 och med i processen var representanter från Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Assistera Skandinavien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Din förlängda arm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., God Assistans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Kommunal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Region Gävleborg – Validex Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Sveriges kommuner och regioner – SKR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Sobona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Särnmark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Anhörig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bedömningsplaner, checklistor och lokala förutsättningar på företagsnivå kommer utvecklas under 2021 med delfinansiering av Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidfot