Hot och våld i arbetslivet

26 november, 2019

Välkommen på ett partsgemensamt seminarium om hot och våld i arbetslivet.

Den 26 november bjuder vi in till en intressant dag tillsammans med Hantera Agera. Hantera Agera hjälper er med att förebygger hot, hat och trakasserier i yrkeslivet genom forskningsbaserade utbildningar.

Vi inleder förmiddagen med en kort genomgång av AFS våld och hot i arbetsmiljön 1993:2 med Sobonas förhandlare, därefter och större delen av dagen kommer deltagarna att få arbeta i workshops med ledning av Hantera Ageras personal, Philippa Borgh, Leg psykolog, Johannes Jakobsson, journalist och Maria Martinsson, förändringsledare. Under eftermiddagen kommer Sobonas nya arbetsmiljöstrateg Ann-Charlotte Rand berätta om vad Sobona kan erbjuda för stöd i arbetsmiljöfrågor.

Frukost serveras från 09.30 och vi äter gemensam lunch senare under dagen.

Målgrupp

Målgrupp för seminariet är personalgrupper, chefer och skyddsombud som behöver stärkas i sin hantering av hot och våld situationer på arbetsplatsen.

MÅL

Syftet är att förbättra möjligheterna att agera genomtänkt och med större självförtroende i svåra situationer samt att minska känslor av utsatthet och rädsla.

Medverkande från hantera agera

Johannes Jakobsson är journalist och författare. Han har arbetat på tidningar som Aftonbladet och Blekinge läns tidning samt med tv-produktioner som Nyhetsmorgon, Efterlyst och Veckans brott. Johannes har även arbetat inom kriminalvården, på Kumlaanstalten och Kronobergshäktet, samt inom psykiatrin.

Philippa Borgh är leg. psykolog. Philippa har arbetat för Säkerhetspolisen och Polisen, Kustbevakningen och försäkringsbolaget AFA, arbetsplatser där hat och hot är vanligt förekommande. Hon har utbildat i professionellt förhållningssätt, samtalsmetod samt yrkeshandledning. Philippa har återkommande uppdrag för Brottsofferjouren och har även utbildat FN-polischefer i Gambia och Sierra Leone.

Maria Martinsson är diplomerad förändringsledare och kommunikatör. Maria har lång erfarenhet av kommunikations- och utvecklingsarbete, bland annat från Säkerhetspolisen. Hon arbetar främst med arbetsmiljöfrågor, förändrade arbetssätt samt organisationsutveckling.

Information

När?
2019-11-26, 10:00 - 16:00
Var?
Hilton Slussen, Guldgränd 8, Stockholm
Kursledare
Rejhana Babovic, Ann-Charlotte Rand, Philippa Borgh, Johannes Jakobsson, Maria Martinsson
Sista anmälningsdatum
2019-11-18

Registrering

Seminariet är kostnadsfritt. Vid utebliven närvaro eller avbokning senare än 18 nov 2019 debiteras en no show-avgift om 1000 kronor per person.

Har du några frågor?

Pia Saajakari
Administrativ chef