Logga

Avtal inom Räddningsstjänsten RiB och Bilaga R - grundutbildning

18 oktober, 2022

Sobona erbjuder en grundutbildning i kollektivavtalet RiB 22 - Bestämmelser för räddningstjänstpersonal i beredskap. Utbildningen riktar sig till HR-/ förhandlingschefer samt övriga arbetsgivarföreträdare som arbetar med tolkning och tillämpning av avtalet.

Utbildningen innehåller en genomgång av avtalets viktigaste bestämmelser samt i vissa delar även angränsande frågor. Utbildningen kommer att genomföras i digital form med vissa interaktiva inslag.

Mål:
Efter genomgången utbildning ska du ha grundläggande kunskaper om avtalet.

Ur innehållet:

Syftet med kursen är att ge en grundläggande genomgång av de viktigaste bestämmelserna i RiB 22 och Bilaga R till Allmänna bestämmelser, samt i förekommande fall angränsande frågor. Kursen är i föreläsningsform med möjlighet för deltagarna att ställa frågor i chatt.

  • Arbetstagarens skyldigheter enligt avtal
  • Ersättningar
  • Avvikelser från LAS och ATL
  • Grundläggande om försäkringar och pension inom avtalet

Målgrupp:
Målgrupp är HR-/ förhandlingschefer samt övriga arbetsgivarföreträdare som arbetar med tolkning och tillämpning av avtalet.

Tid och plats:
18 oktober kl. 9.00 - 12.00.

Sista anmälningsdag:
11 oktober.

Kostnad:
2000 kr (exklusive moms).

Vi ber er notera att antalet deltagare är begränsat vilket gör att antagning till kursen sker utifrån tidpunkt för anmälan och att fem deltagare från varje organisation är välkomna. Varje anmälan är avsedd för endast en deltagare och länk får inte spridas. Skulle platser finnas kvar efter sista anmälningsdatum kan möjlighet att anmäla fler finnas.

Mattias Niinisaari
Förhandlare: Räddningstjänst, Utbildning

Mejla oss

 

Ring oss

Växel: 08-452 77 00
Servicetelefon: 08-452 75 20

Hitta hit

Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm

 

Följ oss!