Logga

Webbinarium: Vad efterfrågar Millennials och Generation Z?

15 september, 2022

Varmt välkommen på ett webbinarium om kompetensförsörjning i kommunala företag. Tillsammans med Ungdomsbarometern pratar vi om vad unga i åldrarna 20-35 söker hos en arbetsgivare.

De kommunala företagen befinner sig nära epicentrum för några av våra största samhällsutmaningar. Oavsett om vi tänker på klimatomställning eller ökade behov av välfärd och trygghet. För att kunna bidra till att lösa dessa utmaningar finns ett stort behov av att både attrahera nya kompetenser samt utveckla och engagera befintliga. Så vad behöver vi göra för att vara attraktiva för dagens och morgondagens medarbetare?

För knappt fem år sedan initierade Sobona tillsammans med Ungdomsbarometern en studie som 2018 mynnade ut i Sobona-rapporten ”Det bästa av två världar”. Tillsammans med Ungdomsbarometern har Sobona följt upp studien. Ytterligare perspektiv har adderats och som vi kan konstatera har ökat i betydelse under bland annat pandemin, som tillexempel trygghet och flexibilitet. Studiens deltagare är 20-35 år (födda mellan 1986 - 2001).

Vi kommer bland annat att presentera följande:

- Vad efterfrågar morgondagens medarbetare från arbetsgivarna?
- Vad betyder flexibilitet och trygghet i praktiken?
- Vilken roll spelar samhällsnyttan, och hur har synen på kommunala företag förändrats?

Webbinariet leds av Ulrik Hoffman, VD vid analysföretaget Ungdomsbarometern och expert på samhälls- och kompetensförsörjningsfrågor. Medverkar gör Kristina Hane projektansvarig vid Sobona samt Daniel Åslund, HR-chef vid Affärsverken i Karlskrona. Daniel representerar även Sobonas HR-råd som varit medskapande i förstudien och som bidragit med kunskaper och insikter under resans gång.

Information

När?
2022-09-15, 11:30 - 12:15
Var?
Webbsändning
Kursledare
Kristina Hane
Sista anmälningsdatum
2022-09-12

Registrering

Har du några frågor om din anmälan?

Pia Saajakari
Administrativ chef

Mejla oss

 

Ring oss

Växel: 08-452 77 00
Servicetelefon: 08-452 75 20

Hitta hit

Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm

 

Följ oss!