Logga

Almedalsseminarium: Så framtidssäkrar vi ägarstyrning av kommunala bolag

5 juli, 2022

Välkommen på seminariet Samhällsbygge 2040 - så framtidssäkrar vi ägarstyrning av kommunala bolag, där vi tillsammans med Kairos Future ger en framtidskontext och presenterar en ny rapport kring ägarstyrning av kommunala bolag.

Osäkra tider betyder att vi behöver tänka kort- och långsiktigt. Hur skapar vi framtidsberedskap som stöder oss i dag och i morgon? Kairos Future och Sobona presenterar en färsk omvärldsanalys kring den framtida värld kommunala bolag ska verka inom.

Kommunala bolag balanserar mellan investeringar i långsiktig samhällsnytta å ena sidan och årliga vinstkrav å andra sidan. Hur väl de navigerar i denna komplexa värld beror till stor del på hur ägarstyrningen är utformad. Vad betyder det att ha samhällsnytta som uppdrag på marknadens villkor?

Tilliten till våra grundläggande samhällsfunktioner är viktig för att långsiktigt upprätthålla förtroendet för demokratin. Vi förväntar oss rent vatten ur kranen, en brandkår som hinner fram och en buss som går. Vad innebär det mer för samhällsbygget att ha demokratiskt styrda ägare av bolag?

Välkommen på seminarium där vi – i en framtidskontext – presenterar en rapport kring ägarstyrning av kommunala bolag.

Medverkar gör bland andra Meg Tivéus, styrelsearbetare, Christian Schwartz, vd Mölndal Energi, Per Nordenstam vd Sobona, Karin Andersson, Senior Advisor Kairos Future och Peter Pernemalm, Director Research and Analysis, Kairos Future

Information

När: 5 juli kl 08.30-9.30

Var: Teaterskeppet, stora matsalen, Visby hamn

Arrangör: Sobona och Kairos Future

Länk till Almedalsprogrammet Länk till annan webbplats.

Mejla oss

 

Ring oss

Växel: 08-452 77 00
Servicetelefon: 08-452 75 20

Hitta hit

Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm

 

Följ oss!