Logga

Webbinarium: Att utvecklas i rollen som vd

7 juni, 2022

Välkommen till ett utforskande samtal om att utvecklas i rollen som vd.

Att vara högsta chef för en verksamhet innebär att ställas inför både svåra och stora utmaningar. Att utvecklas i denna roll är inget som sker enbart genom att gå på kurs eller läsa en bok. Inte heller har vi (hittills) mött en vd som är färdigutvecklad från början, när uppdraget påbörjas, med alla de färdigheter och förmågor som kan behövas. Det är därför intressant att ställa sig frågan om hur en person som har rollen som högste chef utvecklas över tid och om det sker enligt vissa mönster.

Under webbinariet fokuserar vi på högste chefens utvecklingsresa. Vår utgångspunkt är vd själv utvecklas i takt med att uppdraget blir tydligare och perspektiven på det egna ledarskapet vidgas. Vi kommer utforska denna utvecklingsresa och fokusera på följande två frågor:

  • Vilka utmaningar möter en vd/förbundschef (eller motsvarande) under sitt uppdrag, utifrån ett chefs- och ledarskapsperspektiv?
  • Vad lär sig vd av att hantera dessa utmaningar och finns det mönster i den utvecklingsresan över tid?

Under samtalet utforskar Sigrid de Geyter, vd Uppsala Vatten och Avfall AB, Kjell Andersson, vd Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB, dessa frågor tillsammans med Anna Lirén, ansvarig för Kommunala företagens ledarskapsakademi på Sobona och Gunnar Westling, rektor för Kommunala företagens ledarskapsakademi.

Målgrupp: högste chef som vd eller motsvarande, samt alla som vill förstå mer om hur utveckling som högste chef går till i praktik och teori, exempelvis styrelseordförande eller ledningsgruppsmedlemmar.

Information

När?
2022-06-07, 13:00 - 13:45
Var?
Webbsändning
Kursledare
Anna Lirén
Sista anmälningsdatum
2022-06-05

Registrering

Har du några frågor om din anmälan?

Pia Saajakari
Administrativ chef

Mejla oss

 

Ring oss

Växel: 08-452 77 00
Servicetelefon: 08-452 75 20

Hitta hit

Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm

 

Följ oss!