Logga

HR-dagen 2021

27 oktober, 2021

Välkommen till en dag med fokus på framgångsfaktorer för värdeskapande HR. Ta del av intressanta och inspirerande seminarier som tar sitt avstamp i aktuell forskning kring vad som krävs för att HR ska fortsätta vara relevant och värdeskapande för att få individer och verksamheter att växa.

Låt dig inspireras av gästerna i programmet för HR-dagen 2021!

En dag där forskning och evidens inom HRM får vara fokus för värdeskapande HR. Det handlar både om navigering och om ett ägarskap som HR behöver ta för att ligga steget före. Stödet och kunskaperna HR besitter kommer att hjälpa våra verksamheter att fatta kloka beslut. Tillsammans rustar vi framtidens organisationer för att lyckas med ett hållbart arbetsliv och för att möta den samhällsomställning som krävs!

Årets tema: Framgångsfaktorer för värdeskapande HR.

Målgrupp: HR-dagen riktar sig till dig som arbetar strategiskt inom HR – i en roll som HR-chef, HR-ansvarig, HR-strateg eller motsvarande.

Var: Webbsändning i Zoom. Sändningslänk skickas separat.

Program HR-dagen 2021

09.30 - 09.45: Incheckning och inramning

HR-dagens moderatorer hälsar oss välkomna och ramar in dagen.

09.45 - 10.45: HR som forskningsfält

Sveriges första professor i Human Resource Management (HRM), Stefan Tengblad, berättar om hur man ser på HRM som forskningsfält. Varför är det viktigt för HR att jobba forskningsbaserat? Vilka områden kommer att beforskas? Hur ser utmaningarna för HR ut – nu och i framtiden?


Stefan Tengblad är professor i HRM vid Göteborgs universitet. Han är verksam vid centrum för global HRM (CGHRM) och anställd vid Företagsekonomiska institutionen.


10.45 - 11.00: Paus

11.00 - 12.00: Har magkänslan alltid fel?

Hur kan HR jobba mer evidensbaserat? Hur fattar man till exempel evidensbaserade beslut? Att arbeta evidensbaserat behöver inte vara så komplicerat. Att stanna upp och systematiskt identifiera den samlade kunskapen och erfarenheterna är en bra början, men ofta behövs fler källor!


Henrik Tangen är HR-specialist på en statlig myndighet och författare. Han är aktuell med boken Professionellt beslutsfattande – hur du som chef och ledare fattar evidensbaserade beslut. Han har tidigare skrivit böckerna Evidensbaserad HR: från bra till bättre HR- leveranser, Skapa och bygga hälsa på arbetsplatser, och Framgångsrika arbetsplatser – En bok om human resurshantering

12.00 - 13.00: Lunchpaus

13.00 - 14.00: Strategier för att forma ett framgångsrikt självledarskap

Hur kan du värna om, prioritera och förvalta dina mentala tillgångar med högre kvalitet som resultat? Vilken roll har HR när det kommer till det allt mer gränslösa arbetslivet?

 

Gisela Bäcklander är arbetslivs- och organisationsforskare samt doktorand i självledarskap. Hon är författaren till den aktuella boken ”Ostörd – principer för en skärpt arbetsdag” – en forskningsförankrad bok som ger oss insikter om vikten av att fokusera samt de utmaningar som finns för att hålla fokus. Gisela tar området självledarskap från något luddigt till konkreta färdigheter.

14.00 - 14.15: Paus

14.15 - 15.15: Att leda och styra för tillit 

Allt fler intresserar sig för tillitens betydelse för motivation och styrning i företag och organisationer. Vad har begreppen styrning och tillit för närmare innebörd? Och i förhållande till vad eller vem uppstår tilliten? Tänk om den hållbara ordningen är kultur och inte struktur?

 

Johan Hansson är ekonomie doktor från Stockholms universitet och senior konsult vid Institutet för personal- och företagsutveckling (IPF) samt jurymedlem för utmärkelsen ”Årets HR forskning”. Johan arbetar inom olika områden, bland annat beslutsfattande, organisationsutveckling, förändringsledarskap, målstyrning och motivationsteori.

15.15 - 15.30: Summering och avslut

 

Vill du veta mer om programmet? Kontakta mig gärna!

Kristina Hane
Strategisk utveckling

Information

När?
2021-10-27, 09:30 - 15:30
Var?
Webbsändning
Pris
1000 kr exkl. moms/person
Sista anmälningsdatum
2021-10-23

Har du frågor om din anmälan?

Pia Saajakari
Administrativ chef

Mejla oss

 

Ring oss

Växel: 08-452 77 00
Servicetelefon: 08-452 75 20

Hitta hit

Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm

 

Följ oss!