Logga

Avtalsutbildning i HÖK/AB

21 maj, 2021

Välkommen till en digital heldag om HÖK/AB för bransch region och samhällsutveckling och tjänstemännen inom bransch personlig assistans.

Målgrupp

Utbildningen är för dig som arbetar med HR eller som chef eller motsvarande och som idag tillämpar KFS branschavtal och vill lära dig om de nya kollektivavtal som kommer börja gälla för din organisation den 1 januari 2022. Utbildningstillfället riktas till medlemsföretag inom bransch Region- och samhällsutveckling samt tjänstemännen inom Personlig assistans.

Innehåll

Idag tillämpas två olika uppsättningar kollektivavtal för branschen Region och samhällsutveckling; dels KFS branschavtal och dels HÖK/AB. Även för tjänstemännen inom bransch Personlig assistans tillämpas idag såväl KFS branschavtal som HÖK/AB. Från och med den 1 januari 2022 kommer samtliga medlemmar i bransch Region och samhällsutveckling och tjänstemännen inom bransch Personlig assistans att tillämpa HÖK/AB. Det innebär att du som idag tillämpar KFS branschavtal kommer att byta kollektivavtal till HÖK/AB den 1 januari 2022.

Den här utbildningen riktar sig till arbetsgivare som idag tillämpar KFS branschavtal och berörs av bytet till HÖK/AB. I avtalsutbildningen går vi igenom de regleringar som är annorlunda än i KFS branschavtal.

Mål

Efter genomgången utbildning ska du ha kunskap om:

  • Avtalsstrukturen
  • Vad som skiljer HÖK/AB från KFS branschavtal gällande villkor
  • Vad som skiljer HÖK/AB från KFS branschavtal gällande löneavtal och löneprocess
  • Hur du hittar i avtalen samt förstår vilka bestämmelser som skiljer sig åt och som är av vikt för dig som arbetsgivare att känna till i samband med det kommande avtalsbytet den 1 januari 2022

Övrigt

Utbildningen är kostnadsfri och du kommer även kunna ta del av utbildningen i efterhand.

Har du frågor om din anmälan?

Pia Saajakari
Administrativ chef

Information

När?
2021-05-21, 10:00 - 16:00
Var?
Webbsändning
Kursledare
Marianne Albemark och Johanna Forsberg
Sista anmälningsdatum
2021-05-12

Du som anmält dig kommer att få ett mejl med sändningslänk och information om plattform senast en dag innan utbildningen.

Mejla oss

 

Ring oss

Växel: 08-452 77 00
Servicetelefon: 08-452 75 20

Hitta hit

Hornsgatan 20, 118 82 Stockholm

 

Följ oss!