Inspirationsdag - validering inom VA

27 augusti, 2020

Nu bjuder vi in till en heldag för dig som vill veta mer om Sobonas arbete kring validering inom VA-branschen. Efter den här dagen får nya nycklar och verktyg för framtidens kompetensförsörjning. Det går faktiskt att lösa båda kompetensbristen och utanförskapet - samtidigt.

Startklart för företag inom återvinning, avfall och VA

Missa inte chansen att ta del av ett av de häftigaste arbetsmarknadsprojekten i Sverige. Det är framtaget utifrån branschens behov. Nu skapar vi tillsammans en enklare, tydligare och mer kvalitetssäkrad väg in i arbete – över hela Sverige. Projektet är startklart och fler bolag är välkomna att delta! Under 2019 utvecklades nedanstående yrkesprofiler. Under våren 2020 har sedan bedömningsplaner och underlag för att testa validering tagits fram. Så utvecklingen i detta projekt under 2020 handlar om att skapa förutsättningar för validering samt synliggöra framtagna kartläggningsunderlag.

Inspirationsdagens innehåll

Under dagen pratar vi om strategisk kompetensförsörjning, best practice och de praktiska verktyg som finns i projektet. Du får även träffa branschkollegor och diskutera hur detta ska ske i praktiken, i dag och i morgon. Du får helt enkelt reda på hur du kan dra nytta av projektet i din verksamhet.

Under dagen får du bland annat träffa Anna Holmstedt Bergander, hr-manager på Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp samt representanter från Nordiskt Valideringsforum och Sobona. Detaljerat program och inbjudan kommer ut i början av juni. Inspirationsdagen är kostnadsfri.

Klicka på bilden för att förstora


''För NSVA har det varit värdefullt att få delta tillsammans med Sobona och Nordiskt Valideringsform och kartlägga roller som vi ser är kritiska för att möta morgondagens och framtidens behov.''
Anna Holmstedt Bergander, hr-manager Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB

''Tvivlar du på om validering är värt ansträngningen? Då vill jag be dig tänka efter hur mycket tid du lägger på rekryteringar, matchning och introduktion i dag? Och vilken pejl har du på kvalitén i det egentligen? Ur det perspektivet är validering värt att lägga resurser på''
Thomas Nylund, initiativtagare till projektet och förbundsdirektör Gästrike återvinnare 2008–2019

Information

När?
2020-08-27, 10:00 - 15:00
Var?
Webbsändning, Stockholm
Kursledare
Conny Larsson
Sista anmälningsdatum
2020-08-14

Registrering

Har du några frågor?

Pia Saajakari
Administrativ chef