Inspirationsdag - validering inom Fastighetsbranschen

3 september, 2020

Nu bjuder vi in till en heldag för dig som vill veta mer om Sobonas arbete kring validering i fastighetsbranschen. Efter den här dagen får nya nycklar och verktyg för framtidens kompetensförsörjning. Det går faktiskt att lösa båda kompetensbristen och utanförskapet - samtidigt.

Startklart för företag inom kommunala fastighetsbolag

Under 2019 har ett yrkesprofileringsprojekt startat inom Sobonas bransch fastighet. Projektet har tagit fasta på medlemsföretagens behov. De utvecklade yrkesprofilerna speglar vad en medarbetare behöver kunna på en genomförandenivå inom kommunal fastighetsförvaltning. Bland Sobonas medlemsföretag finns många olika former av verksamhet och byggnader som till exempel bostadsfastigheter, industrifastigheter, kommersiella fastigheter och skolfastigheter

Projektet kommer under 2020 utveckla arbetsmetoder, arbetsmaterial och struktur för att genomföra praktisk validering enligt de yrkesprofiler som är specifikt framtagna för angivna områden. Varje program och yrkesområde innehåller yrkesprofiler med moduler med tydliga läranderesultat som är relevanta för validering.

Missa inte chansen att del av ett av de viktigaste arbetsmarknadsprojekten i Sverige. Yrkesprofilerna är utvecklade utifrån branschens behov av att synliggöra vad en medarbetare behöver kunna på en grundläggande nivå. Nu skapar vi tillsammans en enklare, tydligare och mer kvalitetssäkrad väg in i arbete i fastighetsbranschen. Projektet är igång och fler bolag är välkomna att delta!

Inspirationsdagens innehåll

Under dagen pratar vi om strategisk kompetensförsörjning, best practice och de verktyg som Sobona erbjuder. Du får även träffa branschkollegor och diskutera hur detta ska ske i praktiken, idag och imorgon. Du får helt enkelt reda på hur du kan dra av nytta av projektet i din verksamhet.

Du kommer bland annat få möjlighet att träffa Poseidon, Göteborgs fastighetsbolag som arbetar aktivt med validering, Conny Larsson, projektledare på Sobona och representanter från Nordiskt Valideringsforum. Dessutom medverkar Fastighetsbranschens utbildningsnämnd. Detaljerat program och inbjudan kommer ut i början av juni. Inspirationsdagen är kostnadsfri.

Klicka på bilden för att förstora

Information

När?
2020-09-03, 10:00 - 15:00
Var?
Webbsändning, Stockholm
Kursledare
Conny Larsson
Sista anmälningsdatum
2020-08-14

Registrering

Har du några frågor?

Pia Saajakari
Administrativ chef