Digital konferens – Yrkesprofilering och validering inom fastighetsbranschen

3 september, 2020

Nu bjuder vi in till en digital konferens för dig som vill veta mer om Sobonas arbete kring yrkesprofilering och validering inom fastighetsbranschen. Efter den här dagen få du nya nycklar och verktyg för framtidens kompetensförsörjning. Du får veta mer om de framtagna yrkesprofilerna som ligger som grund för validering och hur du gör för att komma igång.

Missa inte chansen att ta del av ett av de viktigaste arbetsmarknadsprojekten i Sverige. Yrkesprofilerna är utvecklade utifrån branschens behov av att synliggöra vad en medarbetare behöver kunna på en grundläggande nivå. Nu skapar vi tillsammans en enklare, tydligare och mer kvalitetssäkrad väg in i arbete i fastighetsbranschen. Projektet pågår nu och fler bolag är välkomna att delta!

Klicka på bilden för att förstora

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som arbetar med kompetensförsörjning/HR-frågor inom fastighetsbranschen.

Program

10.00: Introduktion med Per Nordenstam, VD på Sobona
Tillsammans med moderator Willy Silberstein ramas förmiddagen in och en kort bakgrund till det arbete som Sobona erbjuder företagen.

10.10: Framtidsspaning: Kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen
Emil Bood, Mikael Mossberg, projektledare Faval och Carina Lundström, utvecklingsledare, Fastighetsbranschens utbildningsnämnd/Faval.

10.30: Validering som verktyg
Lennart Wahlstedt, projektledare på Poseidon Göteborg.

10.45: Utvecklade yrkesprofiler utifrån branschens behov
Yrkesprofiler för grundläggande tillsyn, skötsel och underhåll av fastigheter, grundläggande stöd inom fastighet samt grundläggande fastighetsnära återvinning. Jörgen Bergvall, metod- och kvalitetsansvarig på Nordiskt Valideringsforum.

11.05: Hur kommer man i gång med validering?
Kompetensutvecklingen kommer se annorlunda ut i framtiden. Vissa roller och funktioner kommer inte behövas medan andra tillkommer. Nu väntar en stor förändring för Telge Bostäder AB som tror att verktyget validering är en viktig del i företagets framtida kompetensförsörjning. Marina Brunsärn är HR-strateg och arbetar på moderbolaget i Telge-koncernen och Ingela Liwell är enhetschef drift på Telge Bostäder.

11.25: Validering i praktiken – så här gör du
Jörgen Bergvall, metod- och kvalitetsansvarig på Nordiskt Valideringsforum.

11.45: Avrundning och hur kan vi tillsammans komma vidare
Moderator Willy Silberstein och projektledare Conny Larsson, Sobona.

Har du några frågor om projektet?

Conny Larsson
Projektledare för inkluderande kompetensförsörjning

Information

När?
2020-09-03, 10:00 - 12:00
Var?
Webbsändning, Stockholm
Kursledare
Conny Larsson
Sista anmälningsdatum
2020-09-01

Konferensen är kostnadsfri. Vid utebliven närvaro eller avbokning senare än 14 dagar innan aktiviteten debiteras en no-show-avgift på 1 500 kr plus moms per deltagare. 

Har du några frågor om din anmälan?

Pia Saajakari
Administrativ chef