Digitala Sobonadagen 2020

På grund av rådande corona-läge genomför vi årsstämmorna digitalt via en webbsändning tillsammans med ett exklusivt inspirationsprogram med de huvudföreläsare som skulle ha kommit till Gävle den 14-15 maj.

Årsstämmor och föreläsningar kommer att hållas i webbinarieform den 14 maj kl 10-15.30. Kallelse till årsstämmor samt inbjudan till den webbsända Sobonadagen har skickats ut separat under april. Webbinarierna finns tillgängliga till och med den 31 maj och går därmed att ta del av i efterhand. Sobonadagen är ett kostnadsfritt och exklusivt evenemang för Sobonas medlemmar.

Hur deltar jag?

Någon dag innan Sobonadagen kommer vi att skicka ut en länk till webbinarierna.

Ska du delta på årsstämman kommer en röstningslänk skickas ut via sms till det nummer du har angett vid anmälan. Du kan kontrollera att du angett rätt nummer via bekräftelsen som vi länkar till när du får ditt bekräftelsemail. I detta kommer det finnas möjlighet att komplettera med korrekt nummer. 

Måste jag förbereda mig på något sätt?

Webbinarierna kommer att webbsändas via Zoom. Se till att du har laddat ner zoomappen på din dator. En länk kommer att finnas tillgänglig

Vem kan jag kontakta om jag behöver hjälp?

Du kan ringa eller sms:a Christina Lingdén på tel: 072-884 51 40, eller maila till christina.lingden@sobona.se

Finns det möjlighet att ställa frågor till föreläsarna?

Ja, via chatfunktionen i zoom finns möjlighet att interagera.

 

Per Nordenstam, vd på Sobona:
"Vi har ställt om till en digital mötesplats i år och hoppas att så många som möjligt kan delta trots det allvarliga läget som hela samhället präglas av just nu. Med stor respekt för detta, liksom av stor respekt för det samhällskritiska uppdrag som ni – våra medlemmar har i coronakrisens Sverige väljer vi därför att ställa om till ett program som kan passa att följa digitalt. Sobonadagarna är i vanliga fall årets höjdpunkt för oss då vi äntligen får möjlighet att träffa er medlemmar under inspirerande former. I år blir det annorlunda och långt ifrån som vi tänkt, men förhoppningsvis på ett bra sätt. Jag vill önska alla varmt välkomna att ”träffa” oss på digitala Sobonadagen!"

Program 14 maj
10.00 Välkommen! Inledning av Sobonadagen, vi lotsas genom programmet av vår programledare och moderator Madeleine Gimåker.

10.15-10.45 OBS! Staffan Landins föreläsning utgår - Lottie Knutson ersätter:
Lottie Knutson: När krisen kommer. Vilka mekanismer styr och vad krävs för att uppnå trovärdighet

11.00-11.40
Gustav Stenbeck: Nyckeln till framtidens företag i coronakrisens spår - kombinera affärsnyttan med hållbarhet

11.45-12.55
Lunchpaus

13.00-13.45
Årsstämmor i föreningen och bolaget (Kallelse har skickats till vd eller motsvarande i Sobonas medlemsföretag den 27 april)

14.00-14.40
Rebecka Carlsson: Hållbart samhälle och exponentiell tech – trendspaning efter ett halvår med corona

14.50-15.30
Klas Hallberg: Berättelsen om framtiden – bortom krisen finns ett 2030 som är attraktivt och hållbart

15.30- ca 15.40
Avslutning


Vi kommer tillbaka till Gävle!
Vi såg väldigt mycket fram emot att arrangera Sobonadagarna i Gävle och har verkligen känt oss varmt välkomnade av alla vi mött, såväl samarbetspartners som engagerade medlemmar. Vi vill tacka för allt engagemang och även visa vårt stöd till det lokala näringslivet och samarbetspartners genom att förlägga kommande Sobonadagar 2021 i Gävle. Vi vill även passa på att redan nu önska alla våra medlemmar varmt välkomna till Sobonadagarna 2021 den 27-28 maj på Gävle Konsert och Kongress.


Talare

Gustav Stenbeck: Nyckeln till framtidens företag - kombinera affärsnyttan med hållbarhet

Gustav föreläser om varför kombinationen hållbarhet och business är oslagbar. Han är nominerad till Årets talare – Genombrott Man 2019 och brinner för bolag, organisationer och myndigheters förändringskraft. Gustav har ett förflutet som hållbarhetschef åt Petter Stordalens Nordic Choice Hotels och blev under tiden där utsedd till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer. Idag är han affärsängel och företagsledare och ägnar all sin tid till att arbeta där hållbarhet och affärer möts. Fokus i Gustavs föreläsningar ligger på hållbarhet som en växande rörelse i samhället. Han exemplifierar ofta med bolag och organisationer som framgångsrikt använder sig av hållbarhetsfrågorna för att skapa mer lönsamma affärer.

Rebecka Carlsson: Hållbar utveckling och Exponentiell Tech

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör som medgrundat en handfull hållbarhetsstartups. Hon är en av få svenskar som utbildats vid Singularity University på NASA i hur vi kan använda exponentiella teknologier för att ta fram skalbara lösningar på vår tids största globala utmaningar. Rebecka har också verkat som politiskt sakkunnig åt Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister. Idag är hon verksam som grundare och VD för den hållbara affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures. I denna skräddarsydda föreläsning för Sobona delar Rebecka Carlsson med sig av insikter för affärsutveckling kring hur bolag kan uppgradera till nya affärsmodeller utifrån de nya möjligheter som hållbarhet och exponentiell tech innebär. Rebecka är en flitigt anlitad föreläsare/utbildare inom hållbarhet, affärsutveckling, framtidstrender och exponentiella teknologier. Nominerad till Årets talare – Genombrott Kvinna.

Klas Hallberg - Berättelsen om framtiden

Klas har en enastående förmåga att skapa engagemang hos sin publik. Efter 20 år som professionell föreläsare och författare är han ett slipat kommunikationsverktyg och 100% relevant i varje sammanhang. Han rankas som en av världens bästa talare och är ständigt aktuell med nya teman och infallsvinklar. För Sobona kör Klas ett skräddarsytt upplägg som handlar om framtiden – om att vår framgång bygger på att vi skapar den tillsammans och att allt är möjligt. Eller med Klas egna ord: ”Ett renodlat inspirations-peptalk med djup” som får oss att våga leva berättelsen om ett 2030 som är attraktivt och hållbart.

Staffan Landin: Global utveckling och CSR – fakta versus ”fake news”

Staffan Landin är journalisten och samhällsvetaren som har ett brinnande intresse för den globala samhällsutvecklingen. Han har arbetat på FN med utvecklingsprogrammet UNDP och på stiftelsen Gapminder i samarbete med professor Hans Rosling. Idag arbetar Staffan som frilansande skribent och föreläsare med att sprida information om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Hur ser egentligen utvecklingen ut på global nivå, går det åt rätt eller fel håll? Det är viktigt att vår bild av världen stämmer någorlunda överens med sanningen i en tid av ”fake news” som formar vår världsbild. När Staffan föreläser använder han Gapminder som verktyg för att enklare skapa förståelse för den globala utvecklingen.

Moderator: Madeleine Gimåker

Vi lotsas genom Sobonadagarnas program av Madeleine Gimåker som är utvecklingsstrateg på Sobona. Madeleine brinner för att skapa engagerande och interaktiva möten och evenemang tillsammans med medlemmarna. Bland annat arbetar hon med att utveckla Sobonas verksamhet genom Sobonas HR-råd, Samhällsbygge 2030, studier, rapporter och olika work shops och seminarier.

Sist men inte minst

Sobonadagarna är ett exklusivt VIP-evenemang och årsstämma för medlemsföretagen i Sobona. Vi håller Sobonadagarna helt kostnadsfria för medlemmar och vill därmed uppnå så stor representation som möjligt från alla branscher, företag och delar av landet. Målgrupperna är främst ordförande, vd, hr-/ekonomi/administrativ chef eller motsvarande i ledande position och som har arbetsgivarfrågor i fokus.

Delta som åhörare

Anmälan är stängd, kontakta oss om du vill ha tillgång till filmer från dagen, de finns tillgängliga tom den 31 maj.

Har du några frågor?

Christina Lingdén
Kommunikationschef
Yvonne Andersson
Administratör