Webbseminarium branschavtal Energi

11 februari, 2020

Webbseminariet är en möjlighet att ställa frågor och komma med synpunkter till branschråd Energi och förhandlarna som ska förhandla det nya branschavtalet.

Under våren ska samtliga löne- och villkorsavtal för Sobonas medlemmar inom bransch Energi förhandlas om. Vi har idag två olika avtalspaket – ett för tidigare medlemmar i KFS och ett för tidigare medlemmar i Pacta. Nu inleds förhandlingarna för att åstadkomma ett nytt branschavtal Energi för samtliga medlemmar i branschen.

Eftersom ca 180 av ca 230 medlemmar i bransch Energi tillämpar KFS branschavtal är det ju naturligt att villkoren i det nya branschavtalet främst hämtar sina bestämmelser från detta avtal, men en avtalsrörelse skapar ju alltid möjligheter till förändringar och vidareutvecklingar och så särskilt denna gång då vi har två olika avtal att hämta inspiration från.

Avtalsfrågorna har diskuterats i branschrådet under de senaste åren och branschrådet vill nu ge alla medlemmar information om planerna inför förhandlingarna och tankarna kring det nya avtalet.

Webbseminariet är en möjlighet att ställa frågor och komma med synpunkter till branschrådet och förhandlarna som ska förhandla avtalet.

Information

När?
2020-02-11, 10:00 - 12:00
Var?
Webbsändning, Stockholm
Kursledare
Lotta Gahmberg, Göran Holm och Sofia Lundevall
Sista anmälningsdatum
2020-02-06

Registrering

Har du några frågor?

Pia Saajakari
Administrativ chef