Inspirationsdag - Till ett arbete via återvinning

25 mars, 2020

Nu bjuder vi in till en heldag för projektet ”Till ett arbete via återvinning”. Efter den här dagen har du nya nycklar och verktyg för framtidens kompetensförsörjning. Det går faktiskt att lösa både kompetensbristen och utanförskapet samtidigt.

Startklart för företag inom återvinning, avfall och VA

Missa inte chansen att ta del av ett av de häftigaste arbetsmarknadsprojekten i Sverige som är framtaget utifrån branschens behov. Nu skapar vi tillsammans en enklare, tydligare och mer kvalitetssäkrad väg in i arbete, över hela Sverige. Projektet är startklart och fler bolag är välkomna att delta.

Inspirationsdagens innehåll

Under dagen pratar vi om strategisk kompetensförsörjning, best practice och de praktiska verktyg som finns i projektet. Du får även träffa många branschkollegor och diskutera hur detta ska ske i praktiken, i dag och i morgon. Du får helt enkelt reda på hur du kan dra nytta av projektet i din verksamhet.

Under dagen får du möjlighet att lära dig mer om Sobonas handledarutbildning och språkutveckling på arbetsplatsen. Du får även veta mer om hur handledarens roll som stödjare/bevisinsamlare i validering. Med på dagen är bland annat Sofia Westergaard från Renova som berättar om deras stora handledarsatsning och hur deras lokala jobbspår har hakat in i handledarsatsning. På eftermiddag är det workshop tillsammans med Johan Frisö och Conny Larsson.

Projektägare

Sobona tillsammans med Gästrike återvinnare, Kommunal, Renova och Nordiskt Valideringsforum

Referensbolag

Affärsverken i Karlskrona, BORAB, Hemab (Härnösand Energi & Miljö), Nacka vatten och avfall, Miva (Miljö och Vatten i Örnsköldsvik, Nodra, Söderhamn Nära, Sysav, Sörab, Trollhättan Energi, Uddevalla Energi, Uppsala Vatten och Avfall, Vakin. (Vatten och avfallskompetens i Norr) och VAMAS (Vatten och Avfall i Malung-Sälen AB)

Har du några frågor?

Conny Larsson
Projektledare för inkluderande kompetensförsörjning

Information

När?
2020-03-25, 10:00 - 16:00
Var?
Stockholm
Kursledare
Conny Larsson
Sista anmälningsdatum
2020-02-25

Registrering