Lunchseminarium - Byta jobb mitt i livet?

11 december, 2019

Vilka är framtidens medarbetare i välfärden? De flesta tänker kanske på unga och studenter. Men för att kommuner, regioner och kommunala företag ska möta de stora rekryteringsbehoven behöver fler personer mitt i livet, som redan har yrkes- och livserfarenhet, rekryteras.

Att möjliggöra för livslångt lärande och omställning är av stor vikt för att välfärdens arbetsgivare ska kunna utveckla verksamheten samt attrahera och behålla den kompetens som behövs i framtiden.

Hur ser personer mellan 36 och 65 år på att byta yrke? Vad motiverar att byta yrke och vilka hinder finns? Och hur kan välfärdens arbetsgivare vara attraktiva för personer mitt i livet? Det här är några frågor SKR och Sobona undersöker i den nya rapporten ”Mitt i livet”.

På seminariet diskuterar vi förutsättningarna för livslångt lärande och vad arbetsgivare, staten samt andra aktörer behöver göra för att attrahera och underlätta för personer att ställa om och fylla på med kompetens under ett helt arbetsliv.

Seminariet kommer även att webbsändas och kan ses i efterhand.

Program

11:30-11:35 Inledning
Moderator presenterar upplägg och dagens talare.
11:35-11:55 Presentation av rapporten ”Mitt i livet”
Ulrik Hoffman, vd, Ungdomsbarometern
11:55-12:30 Panelsamtal
Ulrik Hoffman, vd, Ungdomsbarometern, Roger Mörtvik, statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, Eva Wikström, vd, Omställningsfonden, Caroline Olsson, sektionschef, SKR och John Nilsson, förhandlingschef, Sobona.
12:30 Seminarium slut
Moderator rundar av.

Medverkande

Ulrik Hoffman, vd, Ungdomsbarometern
Roger Mörtvik, statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
John Nilsson, förhandlingschef, Sobona
Caroline Olsson, sektionschef, SKR
Eva Wikström, vd, Omställningsfonden

Deltagare på seminariet kommer att få ett exemplar av rapporten.

Information

Datum: 11 december, kl. 11.30-12.30.
Plats: Sobona/SKR, Hornsgatan 20 i Stockholm (lokal Torget). Seminariet kommer även att webbsändaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och kan ses i efterhand.
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt