Handledarutbildning i arbetsmiljö

7 oktober, 2020

[Inställt] Välkommen till Sobonas handledarutbildning i arbetsmiljö!

På grund av coronaviruset samt en flyttad avtalsrörelse har vi behövt göra förändringar och omprioriteringar i höstens utbildningsprogram. Under hösten 2020 kommer Sobona inte att hålla några arbetsmiljöutbildningar. I vårt nära samarbete med Suntarbetsliv hänvisar vi till den digitala Arbetsmiljöutbildningen samt alla andra digitala verktyg som finns gratis att tillgå på suntarbetsliv.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sobona är ägare och driver föreningen Suntarbetsliv tillsammans med SKR och de fackliga organisationerna i kommun- och regionsektorn och kommunala företag. Vi kan därför erbjuda våra medlemsföretag hela Suntarbetslivs utbud kostnadsfritt. En viktig del i erbjudandet är grundutbildningen i Systematiskt arbetsmiljöarbete. För att underlätta genomförandet bjuder vi in till en handledarutbildning när du själv genomför utbildningen i ditt företag. I utbildningen finns även inbyggt stöd till utbildningsledare.

Syftet med denna utbildning är att du ska få kunskaper om arbetsmiljölagstiftningen och hur du kan använda Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning på ditt företag.

Utbildningen vänder sig till dig som ska utbilda dina medarbetare och/eller arbeta med ert systematiska arbetsmiljöarbete.

Vi utgår från arbetsmiljölagstiftningen och övergår sedan till att praktiskt omsätta de teoretiska kunskaperna med hjälp av Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning. Föreläsningar blandas med gruppdiskussioner och grupparbeten för praktisk träning.

Representanter från Suntarbetsliv: Petra Salino, Malin Ljungzell, Helena Engelke

Ur innehållet

  • Arbetsmiljölagen och Arbetsmiljöförordningen
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA)
  • Suntarbetslivs arbetsmiljö- och OSA-utbildning

Efter utbildningsdagen ska du

  • Fått en övergripande kunskap om Arbetsmiljölagstiftningen
  • Fått kunskap om innehållet i Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Fått inspiration och praktiska tips om hur du som handledare kan använda och sprida dina arbetsmiljökunskaper

Information

När?
2020-10-07, 10:00 - 2020-10-08 , 17:00
Var?
Hornsgatan 20, Stockholm
Kursledare
Ann-Charlotte Rand
Pris
4000 kr exkl. moms/person
Sista anmälningsdatum
2020-09-07

Inställt

Det här eventet är inställt.

Har du några frågor?

Pia Saajakari
Administrativ chef