kvinna fotograferar på mässa
 • Event
 • Ägarstyrning
 • Kompetensförsörjning

Sobona på Kvalitetsmässan 2023

21 november, 2023

Sobona deltar på Kvalitetsmässan i Göteborg den 21-23 november. Temat utgörs av två centrala spår: ägarstyrning och kompetensförsörjning.

Seminarier och aktiviteter

Vi kommer även att ha en monter i utställningslokalen. Välkommen att besöka oss där.

Du kan boka och ladda ner en entrébiljett kostnadsfritt till mässan:

kvalitetsmassan.se/entrebiljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (ord. pris 490 kr) och koden: KM23FRI

Biljett till seminarierna köper du här: kvalitetsmassan.se/anmalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Vässa kompetensförsörjningen genom branschvalidering Länk till annan webbplats.
  Sobona har tagit fram en modell för branschvalidering i sju branscher. Ett verktyg med många användningsområden för att utveckla och kvalitetssäkra kompetensförsörjningen inom kommunal sektor. Dagens snabba utveckling skapar behov av ett livslångt och kontinuerligt lärande genom arbetslivet. Under passet ges konkreta exempel och inspiration på fördelarna med branschvalidering.

  Talare: Conny Larsson, kanslichef Sobonas kompetenskansli, Nurgül Iljas Eminovska, chef Social Hållbarhet MKB Fastighets AB, Katharina Frank, HR-chef och Linn Wallo, HR-strateg Luleå Energi.

 • Vem styr egentligen? Så kan kommunala bolag bli bättre Länk till annan webbplats.
  Kommunala bolag verkar i en komplex kontext där förvaltning möter näringsliv, kommunallagen möter aktiebolagslagen och samhällsnytta möter vinstkrav. Därutöver är kommunfullmäktige och styrelsen två organ med skilda uppdrag att styra ett kommunalt bolag. Med rätt förutsättningar på plats är kommunala bolag både effektiva och långsiktiga. Men med otydliga roller och okunskap kan det leda till utanförskap och bristande insyn. Hur kan du som förtroendevald arbeta så att styrningen av kommunala bolag blir bättre?

Målgrupp

Kvalitetsmässan riktar sig till beslutsfattare inom offentlig och kommunal sektor samt förtroendevalda och tjänstemän i kommuner och regioner. Likaså till kommunala företag, arbetsmarknadens parter samt företag kopplade till dessa sektorer.

Mer information

Datum: 21-23 november 2023
Tid: Kl. 08.30-17.00
Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Anmälan

Läs mer och köp seminariebiljett här.